H Grand Seiko τιμά το Nissan GT-R


H Grand Seiko δημιούργησε ένα συλλεκτικό ρολόι χρονογράφο για να τιμήσει τα 50 χρόνια του Nissan GT-R.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/7/2019

Εφέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Skyline GT-R από τη Nissan. Η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική επετειακή έκδοση του μοντέλου αλλά το θέμα δεν έμεινε μόνο εκεί. H Grand Seiko, η μεγαλύτερη ωρολογοποιία της χώρας κατασκεύασε ένα ρολόι χρονογράφο για να τιμήσει και αυτή το αυτοκίνητο. 

Θα κατασκευαστεί μόλις σε 200 αριθμημένες μονάδες, βασίζεται στον χρονογράφο SBGC223 και η προτεινόμενη τιμή του για την Ευρώπη είναι 21.600  ευρώ. Η κάσα του ρολογιού είναι βαμμένη στο μπλε χρώμα που είχε το αμάξωμα του Skyline R34 GT-R, το οποίο χρησιμοποίησε η Nissan και στο επετειακό GT-R. Το λουράκι του είναι από δέρμα κροκόδειλου, είναι σε άσπρο χρώμα το οποίο παραπέμπει σε αυτό του αμαξώματος του R32 GT-R, ενώ υπάρχουν και ραφές μπλε χρώματος. Επίσης, το ρολόι διαθέτει το λογότυπο «GT-R» σε χρυσό 18 καρατίων.

Ο χρονογράφος έχει διάμετρο 46,4 mm, πάχος 16,2 mm, η κάσα του αποτελείται από κεραμικό και τιτάνιο, αντέχει σε πίεση 10 bar και έχει 50 πολύτιμους λίθους, Δεν είναι η πρώτη φορά που η Grand Seiko δημιουργεί ένα ρολόι αποκλειστικά για το GT-R. Το ίδιο είχε κάνει και όταν η Nissan παρουσίασε το Italdesign GT-R50, με την κατασκευή ενός ρολογιού αξίας περίπου 160.000 ευρώ.