H Great Wall Motors σχεδιάζει επιστροφή στην Ευρώπη


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Great Wall Motors, η κινεζική εταιρεία ίσως να δημιουργήσει ξανά γραμμή παραγωγής στη Γηραιά ήπειρο, εάν οι πωλήσεις της σε αυτή ξεπεράσουν τις 50.000 ετησίως.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/9/2019

Η Great Wall Motors, η μεγαλύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SUV και επαγγελματικών οχημάτων, στοχεύει να επαναδραστηριοποιηθεί εμπορικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2021. Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Wei Jianjun Πρόεδρος της εταιρείας, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την ανάπτυξή της και στην Ευρώπη. Θυμίζουμε ότι η Great Wall έχει ήδη προσπαθήσει να το πράξει, αλλά χωρίς επιτυχία. Τα μοντέλα της δεν έτυχαν αποδοχής από το ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό, ενώ το εργοστάσιο που δημιούργησε στη Βουλγαρία το 2012 έκλεισε το 2017.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο κ. Jianjun αναφέρθηκε στην επιστροφή της εταιρείας στην Ευρώπη και στην πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου κατασκευής των μοντέλων σε αυτή. Όπως είπε: «Αρχικά, σκοπεύουμε να εισάγουμε στην Ευρώπη αυτοκίνητα που παράγονται στη Κίνα. Πιστεύουμε ότι εάν φτάσουμε να πουλάμε περισσότερα από 50.000 μονάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως, θα σκεφτούμε τη δημιουργία ενός εργοστασίου σε αυτή».

Όπως είπε ο κ. Jianjun, οι εισαγωγές στη Γηραιά ήπειρο θα αφορούν τόσο σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε ηλεκτροκίνητα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Great Wall Motors δεν θα εξαγοράσει κάποια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία αποδοχής της από τους Ευρωπαίους.