Η Honda και η General Motors δημιουργούν συμμαχία


Η HONDA ΚΑΙ Η GENERAL MOTORS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ.

  • 3/9/2020

Σύμφωνα με τη μη δεσμευτική συμφωνία, η από κοινού ανάπτυξη κοινών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων εσωτερικής καύσης, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

Η συμφωνία βασίζεται σε μια συνεργασία που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, στην οποία η GM θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δύο νέων ηλεκτρικών οχημάτων για τη Honda που θα τροφοδοτούνται από τις επερχόμενες μπαταρίες Ultium της GM.

Η Honda, επεκτείνει σταδιακά τη συνεργασία της με την GM τα τελευταία χρόνια η οποία έχει ξεκινήσει από το 2000, εν μέσω ενός περιβάλλοντος συγχωνεύσεων και συνεργασιών από ανταγωνιστικές εταιρείες.

«Αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να επιταχύνουν τις επενδύσεις σε μελλοντική καινοτομία κινητικότητας, ελευθερώνοντας επιπλέον πόρους», δήλωσε ο Mark Reuss, πρόεδρος της General Motors, σε κοινή δήλωση. «Δεδομένου του ισχυρού ιστορικού συνεργασίας μας, οι εταιρείες θα συνειδητοποιήσουν σημαντικές συνέργειες στην ανάπτυξη του σημερινού χαρτοφυλακίου οχημάτων».

Η κοινή δήλωση δεν ανέφερε εάν οι εταιρείες θα αντάλλασσαν μερίδια μεταξύ τους. Τα τελευταία χρόνια, η Honda απέρριψε συστηματικά προτάσεις ότι χρειάζεται κεφαλαιακή συμμαχία με έναν άλλο παίκτη για να αξιοποιήσει τις οικονομίες κλιμακας, λέγοντας ότι προτιμά τις χαλαρές συμμαχίες που επικεντρώνονται σε προϊόν.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμμαχία, η Honda και η GM θα συνεργαστούν σε μια ποικιλία τομέων για τη βασική αγορά της Βόρειας Αμερικής. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης σε νέες τεχνολογίες, πλατφόρμες οχημάτων,

συνδεσιμότητα, συστήματα προώθησης, από κοινού αγορά και κατασκευή. Η συνεργασία, για παράδειγμα, θα στοχεύσει σε υλικά, logistics και στρατηγικές, ανέφεραν οι εταιρείες.

«Μέσω αυτής της νέας συμμαχίας με την GM, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική οικονομική απόδοση στη Βόρεια Αμερική που θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε σε μελλοντική τεχνολογία κινητικότητας, διατηρώντας παράλληλα τις δικές μας ξεχωριστές και ανταγωνιστικές προσφορές προϊόντων», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Honda, Seiji Kuraishi.