Η Honda θα παρουσιάσει στο Τόκιο ένα NSX με 650 PS


Το NSX μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατό, γρήγορο και επιθετικό και -όπως φαίνεται- η Honda θα προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/5/2019

Το υβριδικό supercar της Honda, το NSX, σημειώνει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου ονομάζεται Acura NSX. Κατά καιρούς, κυκλοφορούν φήμες για μια ακόμα πιο δυνατή -και φυσικά πιο γρήγορη- έκδοσή του, η οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ονομάζεται NSX Type R.

Εξίσου μεγάλη είναι η πιθανότητα το top Honda να παρουσιαστεί εντός των επόμενων μηνών και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, στην Έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. Με μια ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση, τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα -μεταξύ αυτών και μια μεγάλη, σταθερή πίσω πτέρυγα- και βέβαια με αρκετά παραπάνω άλογα σε σχέση με τα 590 PS που αποδίδει ο V6 των 3.500 cc, με τα διπλά turbo, μαζί με τους συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες, στην υπάρχουσα έκδοση του μοντέλου.

Οι φήμες και πάλι κάνουν λόγο για 660 ή και περισσότερα PS, με την επιπλέον ισχύ να προέρχεται είτε από αναβάθμιση του V6 ή των ηλεκτροκινητήρων ή όλων μαζί. Παράλληλα, δεν είναι δεδομένο πως και το NSX Type R θα είναι τετρακίνητο, καθώς η Honda μπορεί να επιλέξει τη μετάδοση της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς, μιας και θα απευθύνεται σε ένα σαφώς πιο hardcore κοινό. Επίσης, ενδεχομένως να προκριθεί και η υιοθέτηση ενός χειροκίνητου κιβωτίου, όπως έχει κάνει και στα αγωνιστικά της. Όσο για την τιμή του top NSX, λέγεται πως θα ξεπερνά τις 200.000 δολάρια (περίπου 180.000 ευρώ).