H Huawei θα κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο


Ένας ακόμα τεχνολογικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Huawei πρόκειται να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο.

  • 26/2/2021

Ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού των τεχνολογικών κολοσσών αυτού του πλανήτη εξελίσσεται η αυτοκινητοβιομηχανίας και οι ευκαιρίες που προκύπτουν σε αυτή με αφορμή τη σχεδόν ταυτόχρονη διάδοση της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

Μετά την Apple και τη Sony, δημοσιεύματα θέλουν και την Huawei να προχωρά στην εξέλιξη του δικού της αυτοκινήτου, το οποίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει πριν το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Huawei βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον δύο κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου της.

Εκπρόσωπος της Huawei έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα τονίζοντας ότι η κινεζική εταιρεία δεν είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο σημείωσε ότι πρόθεση του τεχνολογικού κολοσσού είναι να εξελίξει μέρη που θα προορίζονται για οχήματα.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν ότι η Huawei είναι αναγκασμένη να αναζητήσει νέες δραστηριότητες μετά την οικονομική ασφυξία που της έχει προκαλέσει ο ουσιαστικός αποκλεισμός από την αγορά των Η.Π.Α. και από τις υπηρεσίες της Google.

Όπως και να έχει, η Huawei θα χρειαστεί έναν ισχυρό σύμμαχο για να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου, κάτι που ισχύει και για την Apple η οποία μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τον όμιλο Hyundai-KIA αναζητά και τον επόμενο παραδοσιακό κατασκευαστή οχημάτων που θα μπορέσει να κάνει το τετράτροχο όραμά της πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη Sony, αν και η ίδια η ιαπωνική φίρμα έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να περάσει στην παραγωγή το πρωτότυπο που παρουσίασε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στην CES, το γεγονός ότι το ηλεκτρικίνητο τετράτροχο συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης μαρτυρά το ακριβώς αντίθετο. Μάλιστα οι Ιάπωνες έχουν κλειδώσει και την αυτοκινητοβιομηχανία που θα αναλάβει την υλοποίησή του, η οποία είναι άλλη από την Magna Steyer.