H Hyundai διευρύνει τη γκάμα των SUV της με το Venue


Το Venue θα αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο για τη γκάμα των SUV της Hyundai και αναμένεται αισθητά φθηνότερο από το Kona.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/4/2019

Τα μικρά SUV γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και λογικό είναι κατασκευαστές όπως η Hyundai να θέλουν να διευρύνουν τη γκάμα τους και να ενισχύσουν την παρουσία τους. Έτσι λοιπόν στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, το Venue, το οποίο είναι μικρότερο από το Kona και φυσικά και πιο προσιτό σε σχέση με το τελευταίο.

Η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα που παραπέμπει σαφώς στα κορυφαία SUV της εταιρείας, ενώ το μήκος του είναι 4,036 m, και το ύψος του 1,565 m. Είναι δηλαδή 13 cm πιο μικρό και 3 cm πιο χαμηλό από το Kona, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.520 mm και θα πρέπει να εξασφαλίζει καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Η μεγάλη οθόνη των 8,0 ιντσών του συστήματος infotainment, που διαθέτει τόσο Android Auto όσο και Apple CarPlay, κυριαρχεί στο εσωτερικό, ενώ ο εξοπλισμός τουλάχιστον για τις ΗΠΑ περιλαμβάνει θύρες USB και κάμερα οπισθοπορείας.

Αρκετά είναι και τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται, ενώ στην Αμερική θα κινείται από τον αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης των 1.600 κυβικών της μάρκας. Για την Ευρώπη θα υιοθετηθεί μάλλον η γκάμα των κινητήρων του Kona ή μέρος της.