Η Hyundai ετοιμάζεται να παρουσιάσει το ψηφιακό της κλειδί


Λίγο πριν το λανσάρει το φθινόπωρο στη νέα Sonata οι Κορεάτες θα το παρουσιάσουν στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/4/2019

Ουσιαστικά το ψηφιακό κλειδί της Hyundai είναι μία εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης του αυτοκινήτου στο smartphone του και να αντικαταστήσει τη λειτουργία του κλασικού κλειδιού. Η λειτουργία του Digital Key βασίζεται στο ασύρματο πρωτόκολλο ανταλλαγής δεδομένων NFC που αναγνωρίζει εξουσιοδοτημένες συσκευές.

Επίσης υπάρχει μια αντένα στην λαβή της πόρτας του οδηγού, ενώ μια δεύτερη αντένα για την έναρξη λειτουργίας του κινητήρα βρίσκεται στην ασύρματη βάση φόρτισης στην κεντρική κονσόλα. Από την στιγμή της εξουσιοδότησης ο οδηγός μπορεί να ελέγχει και να ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω Bluetooth. Υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος ή ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου, η ενεργοποίηση αλάρμ ή ακόμη και η εκκίνηση του μοτέρ από απόσταση 9 μέτρων.

"Η Hyundai αποτελεί ηγέτη στην τεχνολογία συνδεσιμότητας στα αυτοκίνητα εδώ και πολύ καιρό, με νέα χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay, το Android Auto, το Smartwatch και την ενσωμάτωση των smart-speakers στα μοντέλα μας" δήλωσε ο Manish Mehrotra, διευθυντής του ψηφιακού επιχειρηματικού σχεδιασμού και των συνδεδεμένων λειτουργιών Hyundai Motor America.

"Το ψηφιακό κλειδί προσθέτει την ευκολία για τους ιδιοκτήτες του νέου Sonata και μας επιτρέπει να είμαστε έτοιμοι για μελλοντικές αλλαγές όπως το car-sharing. Επιλέξαμε την εταιρία Trustonic για την εξέλιξη του συστήματος επειδή είναι αναγνωρισμένη στον κλάδο αυτό, στον τομέα της ασφάλειας και στον κυβερνοχώρο".