H Hyundai καινοτομεί στους αερόσακους


H κορεατική εταιρία ανακοίνωσε νέο σύστημα αερόσακων που προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια σε επαφές που συμβαίνουν σε δεύτερο χρόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/1/2019

To Hyundai Motor Group παρουσιάζει νέας τεχνολογίας αερόσακους πολλαπλών συγκρούσεων. Έρευνες του αμερικανικού οργανισμού NHTSA (αλλά και άλλων παγκόσμιων) έχουν δείξει πως στο 30% των ατυχημάτων επέρχεται τουλάχιστον μία δευτερεύουσα σύγκρουση με κάποιο άλλο αντικείμενο που μπορεί να είναι δέντρα, στύλοι ηλεκτροδότησης, άλλα οχήματα κ.α.

Οι τωρινής τεχνολογίας αερόσακοι  δεν προσφέρουν προστασία σε δεύτερο χρόνο και αφού έχει συμβεί η κύρια σύγκρουση. Ωστόσο οι αερόσακοι που έχει εξελίξει το Hyundai Motor Group μπορούν να αναλύουν περαιτέρω δεδομένα και να αναγνωρίζουν την αρχική θέση των επιβατών και σε σχέση με την ένταση της σφοδρότητας της σύγκρουσης μπορούν να αναγνωρίσουν μία δευτερεύουσα και να αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα.

"Με τη βελτίωση της απόδοσης των αερόσακων για περιπτώσεις πολλαπλών συγκρούσεων, θα βελτιώσουμε σημαντικά την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών στα αυτοκίνητα μας", δήλωσε ο Taesoo Chi, επικεφαλής του Τεχνολογικού Κέντρου Σασί στο Hyundai Motor Group. "Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας σε ειδικές καταστάσεις σύγκρουσης για να κατασκευάζουμε  ακόμη πιο ασφαλή αυτοκίνητα".

Οι νέοι αερόσακοι πολλαπλών συγκρούσεων θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται σε μελλοντικά μοντέλα τόσο της Hyundai όσο και της Kia.