Η Hyundai παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό πατίνι (video)


Όπως φαίνεται οι κατασκευαστές αυτοκινήτου βρήκαν ένα νέο πεδίο δράσης και στα ηλεκτρικά πατίνια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/8/2019

Μερικές εβδομάδες μετά την Audi έρχεται και η Hyundai να παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό πατίνι για όσους προτιμούν μία γρήγορη και ευέλικτη λύση μετακίνησης στα κέντρα των πόλεων (και όχι μόνο). Το πατίνι που βλέπετε δεν έχει μπει ακόμη στην παραγωγή και αποτελεί εξέλιξη ενός που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας πριν από δύο χρόνια.

Το νέο πατίνι έχει την κίνηση στον πίσω τροχό (και όχι μπροστά όπως το προηγούμενο) με μία μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 10,5 Ah να προσφέρει αυτονομία για έως 20 km. Η κατασκευή του είναι εξαιρετικά ελαφριά και ευέλικτη αφού μπορεί να «σπάσει» στα δύο και να μεταφερθεί πολύ εύκολα μιας και ζυγίζει μόλις 7,7 kg. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι στα 20 km/h.

Ο DongJin Hyun, επικεφαλής της Ομάδας Ρομποτικής της Hyundai Motor Group, δήλωσε: «Πρόκειται για το προσωπικό πατίνι, το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί με τα μελλοντικά οχήματα της Hyundai Motor Group. Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη. Το προσωπικό πατίνι κάνει τη μετακίνηση ευχάριστη από το πρώτο έως το τελευταίο μίλι βοηθώντας παράλληλα στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών ρύπων στα κέντρα των πόλεων».