H Hyundai θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία του Ioniq


Το μειονέκτημα του Hyundai Ioniq είναι η σχετικά μικρή του αυτονομία, κάτι που θα αλλάξει στην ανανέωσή του.

  • 22/10/2018

To Ioniq είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai και σημειώνει αρκετά μεγάλη επιτυχία. Η οποία θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη αν η αυτονομία του ξεπερνούσε τα 200 χιλιόμετρα που είναι στην καλύτερη περίπτωση σήμερα. Και αυτό γιατί υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με το best seller Nissan Leaf αλλά και σε σχέση με το ηλεκτρικό Kona, που με μια φόρτιση μπορεί να καλύψει μέχρι και 415 χιλιόμετρα, τιμή από τις καλύτερες σήμερα.

Βέβαια το Ioniq δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, μπορεί όμως να προσεγγίσει κάλλιστα τα 300 χιλιόμετρα, που θα το φέρει πολύ κοντά στο Nissan Leaf και την τρέχουσα έκδοσή του με τις μπαταρίες των 40 kWh. Η διευκρίνιση στο τελευταίο είναι απαραίτητη, μιας και το Leaf θα είναι σύντομα διαθέσιμο και με μια μπαταρία 60 kWh, που θα αυξήσει και άλλο την αυτονομία του.

Το Ioniq με τη μεγαλύτερη αυτονομία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020, στα πλαίσια της γενικότερης ανανέωσής του, η οποία θα περιλαμβάνει φυσικά και την υβριδική εκδοχή του. Το τρέχον Ioniq EV έχει μπαταρία 28 kWh, η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων, που εξασφαλίζει στο ηλεκτρικό Hyundai μια τελική ταχύτητα 150 km/h.