H Hyundai θα επενδύσει και άλλο στα Ν μοντέλα της γκάμας της


Στο μέλλον τα γρήγορα και σπορ Hyundai με τον κωδικό Ν θα είναι και ηλεκτρικά, ενώ άμεσα αναμένονται τα αντίστοιχα SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2019

Όταν πριν από δύο χρόνια παρουσιάστηκε το i30 N ίσως ούτε και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Hyundai να μην πίστευαν στην τόσο μεγάλη αποδοχή που γνωρίζει και στην εμπορική του επιτυχία.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο και από τη στιγμή που η πρώτη απόπειρα αποδείχθηκε καθόλα επιτυχημένη παρουσιάστηκε και η έκδοση N του i30 Fastback και ακολούθησε η N Line. Η οποία τοποθετείται ανάμεσα στα στάνταρ μοντέλα και στα N και έχει αισθητικές και μόνο αναβαθμίσεις.

Φυσικά η “N” γκάμα δεν θα μείνει στα νυν επίπεδα αλλά θα επεκταθεί. Ήδη το Tucson διαθέτει μια έκδοση N Line, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα ακολουθήσει και η κανονική N. Στην οποία ο δίλιτρος κινητήρας υψηλών επιδόσεων της μάρκας θα ανέβει στα 340 PS και η τιμή για το 0-100 km/h θα κατέβει κατά πάσα πιθανότητα κάτω από τα 6,0 sec.

Από τη στιγμή πάντως που και ο όμιλος της Hyundai θα στραφεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην ηλεκτροκίνηση θα υπάρχουν και ηλεκτρικά μοντέλα N. Ίσως το πρώτο να είναι μια ανάλογη έκδοση του Kona EV που ήδη υπάρχει στη γκάμα της Hyundai, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την εξειδικευμένη στην ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά hyper cars κροατική Rimac.