H Hyundai θα παρουσιάσει του χρόνου νέο πλαίσιο


Το καινούργιο πλαίσιο του κορεάτικου ομίλου θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα εξέλιξης σε όλους τους σημαντικούς τομείς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/5/2019

Του χρόνου, το 2020 δηλαδή, η Hyundai θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο που θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά μοντέλα της ευρωπαϊκής γκάμας του ομίλου. Αυτό που θα κάνει την αρχή είναι το νέο Sonata. Το συγκεκριμένο πλαίσιο θα είναι φυσικά μεταβλητό και θα εξασφαλίζει στους μηχανικούς του ομίλου πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την ασφάλεια και την οικονομία αλλά και το fun to drive.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια το νέο πλαίσιο θα έχει μια καινούργια δομή, με χαλύβδινα στοιχεία που έχουν υποστεί σκλήρυνση με μια νέα μέθοδο ενώ το δάπεδο θα αποτελείται από μια ιδιαίτερα άκαμπτη χαλύβδινη πλάκα.

Η δομή αυτή θα εξασφαλίζει μια μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας που εκλύεται σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση και διοχέτευσή της μακριά από την καμπίνα των επιβατών. Αν μάλιστα η σύγκρουση είναι μετωπική με μερική επικάλυψη το νέο πλαίσιο θα «κλειδώνει» τους τροχούς με τέτοιο τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να μην κινείται ανεξέλεγκτα στο οδόστρωμα.

Αντίστοιχα το fun to drive θα εξασφαλίζεται από τη μεγαλύτερη ακαμψία και το χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ η στοχευμένη ροή αέρα μέσα από το χώρο του κινητήρα και κάτω από το δάπεδο βελτιώνει την ευστάθεια και ταυτόχρονα εξασφαλίζει καλύτερη απομάκρυνση της θερμότητας και καλύτερη αεροδυναμική.