H ηλεκτρική Lotus θα ονομάζεται Evija (video)


H βρετανική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα την ονομασία του επερχόμενου ηλεκτρικού της hypercar στο Goodwood Festival of Speed.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/7/2019

Μέχρι τώρα την γνωρίζαμε με την κωδική ονομασία Type 130, αλλά και με την βούλα η ηλεκτρική Lotus θα ονομάζεται Evija. Δύσκολο να την προφέρει κανείς με τους Βρετανούς να λένε πως διαβάζεται ως «ev-eye-a» (ιβαϊα ή ιβιάϊα). Οι ίδιοι διατείνονται πως η Evija θα δημιουργήσει ένα συναρπαστικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας με την παραγωγή του μοντέλου να ξεκινά του χρόνου.

Με τις… ευλογίες του κινεζικού ομίλου Geely που κατέχει μεταξύ άλλων την Volvo, την μισή Smart και φυσικά την Polestar, από την οποία πιθανότατα θα προέρχεται το σύστημα πρόωσης. Το οποίο αναμένεται να αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύς πάνω από 1.000 PS.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες το σασί θα είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα, θα υπάρχει μια σούπερ αποδοτική μπαταρία για αυτονομία τουλάχιστον στα 400 km και ενεργητικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Στην εξέλιξη του ηλεκτρικού hypercar θα συμμετάσχει και η Williams Advanced Engineering, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 130 μονάδες.