H ηλεκτρική Porsche Cayman θα έχει 400 ίππους


Η διάδοχη γενιά της Boxster και Cayman θα διαθέτει και ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα λανσαριστεί το 2023.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2019

Ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι τότε αλλά αυτή η είδηση, η οποία επιβεβαιώθηκε από δηλώσεις του αντιπροέδρου του συμβουλίου της Porsche Lutz Meschke σε βρετανικά περιοδικά, μας λέει πολλά για το τι πρέπει να περιμένουμε. Όπως μια ηλεκτρική έκδοση των δύο μοντέλων με μία συνδυασμένη ισχύ στους 400 PS.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα δύο μοντέλα εξελίσσονται ήδη πάνω σε μια νέα μονοκόκ αλουμινένια πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμα τόσο με δύο ηλεκτροκινητήρες (ως τετρακίνητα) όσο και με έναν (ως πισωκίνητα).

Μάλιστα το ηλεκτρικό σύστημα θα είναι κοινό με το επίσης ηλεκτρικό Audi TTE, ενώ υπάρχουν αναφορές και για την αναγέννηση της Lamborghini Urraco (ένας «ταύρος» διάταξης 2 2 με V8 μοτέρ που είχε παραχθεί την περίοδο 1972-79).

Σημαντικά στην εξέλιξη των ηλεκτρικών Porsche θα είναι η συμμετοχή της Rimac με την γερμανική εταιρία να έχει εξαγοράσει ήδη το 15,5% της κροατικής. Φήμες υπάρχουν και την περίπτωση χρήσης μιας τροποποιημένης εκδοχής της πλατφόρμας PPE στην οποία βασίζεται η Taycan.

Σε κάθε περίπτωση οι ηλεκτρικές Porsche δεν θα αναιρέσουν τις συμβατικές εκδόσεις με τις οποίες θα κληθούν να συνυπάρξουν. Και φυσικά το αγοραστικό κοινό θα είναι αυτό που θα κρίνει την επιτυχία κάθε μοντέλου. Πάντως, η τωρινή Cayman δεν έχει τελειώσει αφού αναμένεται μια καυτή GT4 RS έκδοση.