Η ηλεκτροκίνητη Citroen DS έρχεται από το μέλλον


Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των petrolhead που θεωρούν ότι αυτοκίνητα όπως η Citroen DS λείπουν από τους σημερινούς δρόμους, τότε η φουτουριστική υλοποίηση της γαλλίδας «θεάς» σάς αφορά.

  • 8/9/2020

Έχουν περάσει  περισσότερα από 60 χρόνια -ήταν Οκτώβριος του 1955- από την ημέρα που η Citroen DS έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Παρισίων, τραβώντας πάνω της όλα τα βλέμματα. Μόνο την πρώτη ημέρα της έκθεσης η Citroen δέχθηκε 12.000 παραγγελίες,  ένα ρεκόρ που κράτησε έως το 2016, όταν και το συνέτριψε το Tesla Model 3.

Ακόμα και σήμερα, βέβαια, η Citroen DS φαντάζει εξίσου εντυπωσιακή και φουτουριστική, έτοιμη  να ανοίξει τα φτερά της για τις λεωφόρους του μέλλοντος. Το γεγονός αυτό όπλισε και το χέρι ενός Νοτιοκορεάτη σχεδιαστή, του Sang Won Lee, να δημιουργήσει τη σύγχρονη  και αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου, σεβόμενος παρ’ όλα αυτά την… κλασική συνταγή.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και ως έναν βαθμό ρεαλιστικό, μιας και το ψηφιακό δημιούργημα του Νοτιοκορεάτη δείχνει έτοιμο να περάσει στην παραγωγή.

Δεν θα ήταν υπερβολή, λοιπόν, αν θεωρούσε κανείς υποχρέωση  της Citroen να αναθεωρήσει τα πλάνα  της και να προσθέσει σε αυτά την αναβίωση ενός αυτοκινήτου που δείχνει  αν  μη τι άλλο ικανό να της προσφέρει τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

Μπορεί να μην διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τον περιπετειώδη  χαρακτήρα ενός σύγχρονου SUV, ποιος όμως θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη σε ένα από τα πλέον εμβληματικά τετράτροχα της αυτοκίνησης που πέρα από ένα γεμάτο επιτυχίες παρελθόν, διαθέτει και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.