H iNext είναι καθοριστική για το μέλλον της BMW


Το πλήρως ηλεκτρικό SUV της γερμανικής εταιρείας θα αποτελεί το επόμενο βήμα της μάρκας τόσο στην ηλεκτροκίνηση όσο και στην αυτόνομη οδήγηση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/12/2019

H BMW μπορεί να μην αναφέρει ξεκάθαρα το χρόνο εμφάνισής της αλλά η λογική λέει πως η πλήρως ηλεκτρική iNext θα είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Από πλευράς εμφάνισης δεν πρέπει να περιμένει κανείς ριζοσπαστικά πράγματα, μιας και η εικόνα της θα είναι ανάλογη με αυτήν ενός συμβατικού SUV. Κάτω από το αμάξωμα όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά συμβατικά θα είναι, μιας και η iNext θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.

Για να λειτουργήσει φυσικά η αυτόνομη οδήγηση τρίτου επιπέδου απαιτείται η τοποθέτηση στο αυτοκίνητο πολλών αισθητήρων και υπολογιστών μεγάλης ισχύος και φυσικά η κατάλληλη διαδικασία συναρμολόγησης. Αυτή είναι ίσως η πιο μεγάλη πρόκληση για τη BMW και η πιο δαπανηρή, καθώς πρόκειται να προχωρήσει σε μια επένδυση ύψος 400 εκατομμυρίων στο εργοστάσιο του Dingolfing όπου θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό SUV.

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως το πλάνο της γερμανικής εταιρείας περιλαμβάνει την ταυτόχρονη κατασκευή στο ίδιο εργοστάσιο και μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες ή υβριδικά συστήματα πρόωσης, επιλογή που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Και η οποία προκύπτει από τη φιλοσοφία της γερμανικής εταιρείας να μην εξελίσσει πλαίσια ειδικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, αλλά να τα σχεδιάζει έτσι που να καλύπτουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές συστημάτων πρόωσης.