H Infiniti αποχωρεί από την Ευρώπη!


Το premium σήμα της Nissan αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά για να επικεντρωθεί στις δύο μεγαλύτερες του κόσμου. Θα συνεχίσει μόνο στην Ανατολική Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/3/2019

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρίας η Infiniti θα εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά για να εστιάσει στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή παίζει και το Brexit αφού η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει στα μέσα του 2019 να σταματήσει την παραγωγή των Q30 και QX30 στο εργοστάσιο στο Sunderland.

Η αλήθεια είναι πως η Infiniti δεν κατάφερε ποτέ να είναι ανταγωνιστική στα premium πεδία δράσης. Ως σήμα είχε λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2008 αλλά έκτοτε έχει καταφέρει να πουλήσει μόλις 60.000 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 10.000 κυκλοφορούν στην Βρετανία.

Έτσι, η Infiniti θα προχωρήσει σε ενίσχυση της εικόνας και των πωλήσεων της σε λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές όπου η παρουσία των Audi, BMW, Mercedes και Volvo δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στην Ευρώπη. "Η αγορά της Δυτικής Ευρώπης παραμένει η πιο ανταγωνιστική για τα premium αυτοκίνητα", δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Infiniti, Trevor Hale, στο Reuters.

Οι πωλήσεις της Infiniti στη Δυτική Ευρώπη πέρυσι υποχώρησαν σχεδόν σε 5.800 οχήματα. Η Infiniti έχει 51 υπαλλήλους στις επιχειρήσεις της στη Δυτική Ευρώπη, ενώ υπάρχουν 55 καταστήματα τα οποία στις αρχές του 2020 θα κλείσουν.