Η Ionity αναβαθμίζει το δίκτυο της


Η γνωστή σύμπραξη ανακοίνωσε πως διευρύνει το δίκτυο ταχυφορτιστών της με νέα σημεία ισχύος έως 350 kW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/9/2019

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Ionity παρουσίασε τους νέους σταθμούς που χάρη στην μεγαλύτερη ισχύ τους θα μπορούν στο μέλλον να προσφέρουν ακόμη πιο γρήγορη φόρτιση. Τουλάχιστον για όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν μπαταρίες και ηλεκτρονικά ισχύος που θα μπορούν να την υποστηρίξουν στα 350 kW.

Ο νέος τύπου HPC ταχυφορτιστής θα έχει και ένα ειδικό φωτεινό LED δαχτυλίδι (το Halo όπως το αποκαλεί η εταιρία) που θα λειτουργεί και ως δείκτης φόρτισης. Ανάλογα με το χρώμα και την ένταση της φωτεινότητας ο οδηγός θα γνωρίζει σε ποια φάση βρίσκεται η φόρτιση. Ταυτόχρονα το Halo θα βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν πιο γρήγορα το σημείο φόρτισης και αν αυτό είναι διαθέσιμο ή κατειλημμένο.

Ο νέος σταθμός φόρτισης της Ionity θα μπει για πρώτη φορά στην Δανία προς τα τέλη του 2020 και θα έχει μενού σε 10 διαφορετικές γλώσσες. Αργότερα θα προστεθεί στα περισσότερα από 40 σημεία που θα λειτουργούν σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Προς το παρόν υπάρχουν έτοιμα κάπου τα μισά, 150 που βρίσκονται σε κανονική λειτουργία και άλλα 50 που θα παραδοθούν μέσα στο χρόνο.