Η ιστορία της πιο ιδιαίτερης Porsche 911, της Targa! (video)


Ανοιχτή αλλά ταυτόχρονα και κλειστή η 911 Targa έχει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και δεν υστερεί σε fun to drive.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 1/6/2020

H 911 Targa έχει συμπληρώσει αισίως 53 χρόνια ζωής, μιας και η πρώτη της γενιά παρουσιάστηκε το 1967. Και αφού πριν από λίγες μέρες η γερμανική εταιρία παρουσίασε την τελευταία γενιά της με τον κωδικό 992 έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με το timeline της όλα αυτά τα χρόνια.

Η γέννηση της Targa προήλθε από μια συζήτηση που είχε προκύψει εκείνα τα χρόνια στις ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια που παρέχουν τα συμβατικά κάμπριο. Μάλιστα κάποιοι πιο θερμοκέφαλοι πρότειναν την απαγόρευσή τους, γεγονός που αν γινόταν πραγματικότητα θα επηρέαζε ιδιαιτέρως τις πωλήσεις της Porsche.

Σαν απάντηση σε αυτά η Porsche, υπό την επίβλεψη του Ferdinand Alexander Porsche, εξέλιξε ένα νέο τύπο αμαξώματος, με εμφανές ρολ μπαρ, μια αφαιρούμενη σκληρή οροφή που μπορούσε να αποθηκευτεί στο πορτμπαγκάζ καθώς και ένα μαλακό αναδιπλούμενο τμήματα που περιλάμβανε και το πίσω παρμπρίζ. Που ήταν από γυαλί και θερμαινόμενο.

Το όνομα Targa προέκυψε από το διάσημο αγώνα του Targa Florio, ενώ στις επόμενες γενιές το αναδιπλούμενο πίσω τμήμα έδωσε τη υλεση του σε ένα σταθερό παρμπρίζ. Η μεγάλη αλλαγή έγινε στην Targa της γενιάς με τον κωδικό 993, καθώς δεν υπήρχε ρολ μπαρ, αλλά ένα κρύσταλλο ασφαλείας που κάλυπτε όλο το εσωτερικό και μπορούσε να μετακινηθεί προς τα πίσω, πάνω από το παρμπρίζ.

Η λύση αυτή χρησιμοποιήθηκε και στις δύο επόμενες γενιές της Targa (996 και 997), ενώ η επιστροφή στις ρίζες έγινε τον Ιανουάριο του 2014 με την παρουσίαση της γενιάς 991, ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει και στην τρέχουσα (992).