Η ιταλική κυβέρνηση θα στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία


Όπως ανακοινώθηκε από τον Ιταλό Υπουργό Οικονομίας, η κυβέρνηση της χώρας θα ενισχύσει την εγχώρια οικονομία και την αυτοκινητοβιομηχανία με το συνολικό ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/8/2020

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιταλικό Τύπο, ο κ. Roberto Gualtieri, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας, είπε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών πακέτο στήριξης της εγχώριας οικονομίας. Όπως δήλωσε, το συνολικό ποσό θα φτάνει τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει και τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.

Από αυτά, περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων, καθώς και για την εξέλιξη και κατασκευή νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ή οχημάτων με σύστημα υβριδικής διάταξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη FIAT Chrysler Automobiles, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 6,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ιταλίας, ενώ ο τουρισμός περίπου το 13% αυτού, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εμπορίου και Τουρισμού.