H J-Pace θα είναι το κορυφαίο SUV της Jaguar


Με στάνταρ plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και νέο, αλουμινένιο πλαίσιο η J-Pace αναμένεται σε δύο χρόνια από τώρα, το 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/3/2019

Το αναμενόμενο κορυφαίο SUV της Jaguar, η J-Pace, θα είναι ένα από τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα των Jaguar Land Rover (JLR) που θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο. Το οποίο θα έχει την κωδική ονομασία MLA, θα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο, θα είναι σαφώς πιο ελαφρύ από τα τρέχοντα D7 και D8 και πέρα από τα εξηλεκτρισμένα σύνολα που προαναφέραμε θα συνδυάζεται και με πλήρως ηλεκτρικά.

Το βασικό χαρακτηριστικό τόσο της plug-in J-Pace όσο και των άλλων μοντέλων που θα βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο είναι το ότι δεν θα υπάρχει συμβατική μηχανική τετρακίνηση με άξονα αλλά ένας ηλεκτροκίνητος πίσω άξονας. Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για τις μπαταρίες, αλλά και για τους επιβάτες μιας και ελαχιστοποιείται το κεντρικό τούνελ.

Ταυτόχρονα ο ηλεκτροκίνητος πίσω άξονας αναμένεται να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ευελιξία εκτός δρόμου χάρη στον πιο ελεγχόμενο τρόπο απόδοσης της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα. Ταυτόχρονα θα βελτιώνει και την οδική συμπεριφορά στις στροφές αλλά και γενικά σε επιφάνειες με περιορισμένο συντελεστή τριβής.

Η στάνταρ έκδοση της J-Pace, το μήκος της οποίας θα είναι περί τα 4,90 m, θα είναι plug-in υβριδική με κινητήρα εσωτερικής καύσης την turbo εκδοχή του εξακύλινδρου σε σειρά Ingenium που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Ο στόχος για την καθαρά ηλεκτρική κίνησή της είναι τα 80 km.