H Jaguar ετοιμάζει νέα κόμπακτ SUV με πλαίσιο BMW;


Οι πιο πρόσφατες φήμες θέλουν την Jaguar να λανσάρει σε δύο χρόνια δύο προσθιοκίνητα κόμπακτ SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/8/2019

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε ανακοινωθεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Jaguar Land Rover και την BMW με στόχο την εξέλιξη και την παραγωγή συστημάτων εξηλεκτρισμού. Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες συγκλίνουν και στην συμπαραγωγή αρκετών μοντέλων με την BMW να παραχωρεί την πλατφόρμα FAAR.

Πρόκειται για αυτή που χρησιμοποιείται στη νέα Σειρά 1 και με την κίνηση στον μπροστινό άξονα. Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελέσει την βάση για δύο νέα κόμπακτ SUV που θα μπορούσαν να ονομάζονται A-Pace ή B-Pace βάσει τους μεγέθους τους αλλά και της ονοματολογίας της εταιρίας.

Πάντως, η πλατφόρμα αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για ηλεκτροϋβριδικά SUV με τα σήματα της JLR όσο και για ένα νέο Freelander. Στο παρελθόν οι δύο εταιρίες είχαν στενή συνεργασία και όπως φαίνεται θα έχουμε μια ουσιαστική αναζωπύρωση που θα περιλαμβάνει και την παραγωγή νεών μοντέλων.

Επίσης, οι φήμες λένε πως η ανανεωμένη Jaguar F-Type θα έχει κάτω από το καπό της τον V8 των 4,4 lt ως το πρώτο νεότερο μοντέλο των Βρετανών με μοτέρ BMW.

Πάντως, τα πράγματα για την βρετανική Jaguar Land Rover δεν είναι στα καλύτερά τους και σε αυτό συμβάλλει τόσο η πτώση των πωλήσεων στην Κίνα όσο και το Brexit. Υπενθυμίζεται πως η BMW είχε αγοράσει το 1994 την Jaguar Land Rover, την πούλησε στην Ford το 2000 και 8 χρόνια αργότερα πέρασε στην Tata Motors).