H Jaguar I-Pace ως race taxi στο Nurburgring


H Jaguar διαθέτει στην πίστα του Nürburgring Nordschleife κάποιες I-Pace οι οποίες χρησιμοποιούνται ως race taxi για όποιον θέλει να κάνει βόλτα σε αυτή, με έναν έμπειρο οδηγό στο τιμόνι της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/10/2019

Την «Πράσινη κόλαση», δηλαδή την πίστα του Nürburgring Nordschleife, διάλεξαν στην Jaguar για να δείξουν τις δυνατότητες της I-Pace σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της και την οδική συμπεριφορά της. Η βρετανική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να μισθώσει μία και να κάνει τον γύρο της ως επιβάτης, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών στο τιμόνι της.

Οι άνθρωποι της Jaguar ονομάζουν αυτά οχήματα ως «αγωνιστικά ταξί» και στόχος τους είναι να δείξουν τις δυνατότητες του ηλεκτροκίνητου τετρακίνητου SUV σε όποιον ενδιαφέρεται ή έχει αμφιβολίες, σε μία από τις πιο δύσκολες και πιο απαιτητικές πίστες στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι η I-Pace έχει μπαταρίες λιθίου-ιόντων 90 kWh, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, εμπρός-πίσω, μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 400 PS, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,8 sec και έχει τυποποιημένη αυτονομία 470 km (βάσει του πρωτοκόλλου «WLTP»).