H Jaguar Land Rover σταματά προσωρινά την παραγωγή


Για δύο εβδομάδες θα διακοπεί η παραγωγή στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Solihull της Βρετανίας.

  • 23/10/2018

Ο βασικός λόγος που η Jaguar Land Rover διακόπτει για μισό μήνα την παραγωγή της έχει να κάνει με την σημαντική πτώση των πωλήσεων στην αγορά της Κίνας. Στο εργοστάσιο στο Solihull κατασκευάζεται το Land Rover Discovery και τα Range Rover και απασχολούνται περίπου 9.000 υπάλληλοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας το θέμα είναι καθαρά παραγωγικό και για αυτό δεν θα υπάρξει καμία απόλυση ενώ παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά το μηνιάτικό τους.

Τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις της Jaguar Land Rover στην Κίνα μειώθηκαν κατά 46% με τις παγκόσμιες πωλήσεις να έχουν πέσει κατά 12,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Όπως και να έχει η Jaguar Land Rover θα έχει στο προσεχές μέλλον να αντιμετωπίσει και το Brexit, ενώ η ηλεκτρική i-Pace δεν φαίνεται μέχρι τώρα να έχει ανταποκριθεί στους στόχους πωλήσεων.

«Ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής της εταιρείας για κερδοφόρα ανάπτυξη, η Jaguar Land Rover επικεντρώνεται στην επίτευξη λειτουργικής αποτελεσματικότητας και θα ευθυγραμμίσει την προσφορά ώστε να αντισταθμιστεί με την παγκόσμια ζήτηση» είχε αναφέρει πρόσφατα ένας εκπρόσωπος της JLR στο Automotive News.