H Jaguar παρουσιάζει το αγωνιστικό του μέλλοντος με 1.900 άλογα!


Η βρετανική εταιρία το περιγράφει ως το απόλυτο εικονικό αγωνιστικό. Επειδή πολύ απλά ανήκει στον ψηφιακό κόσμο!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: JAGUAR
  • 16/12/2020

Κάποιος μπορεί να σκέπτεται πως είναι δυνατόν μια εταιρία, όπως η Jaguar, με τα τόσα οικονομικά προβλήματα να έχει τα περιθώρια να παρουσιάζει hyper αγωνιστικά. Ωστόσο, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό αγωνιστικό, αλλά με ένα ψηφιακό που απαιτεί προφανώς πολύ λιγότερο κόστος και χρόνο για να μπορεί να το απολαύσει ένας (από τα 83 εκ.) gamer του PlayStation GT.

Οπτικά το Vision GT SV μήκους 5,54 μέτρων συνδυάζει το στιλ ενός πρωτότυπου αγωνιστικού που συμμετέχει στο πρωτάθλημα WEC και στο Le Mans, έχοντας και μια ακόμη πιο προχωρημένη αισθητική που μας παραπέμπει στα νέα αυτοκίνητα της κατηγορίας Hypercar. Οι σχεδιαστές δεν ξεχνούν να αναφέρουν πως πήραν αρκετά στοιχεία από τα εξίσου εντυπωσιακά C-Type, D-Type, XJR-9 και XJR-14.

Το όλο πακέτο μπορεί να είναι racing αλλά δίχως να απομακρύνεται από το καλούπι ενός supercar που έχει ένα εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο θέσεις, αλλά προφανώς ο χρήστης του Vision GT SV θα είναι ένας και θα μπορεί να το χαρεί μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι Gran Turismo.

Όσο για το σύστημα πρόωσης αυτό δεν θα μπορούσε να συμπλέει με την τάση της εποχής και να είναι μηδενικών ρύπων. Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) από την Formula E ώστε όλα μαζί να προσφέρουν ισχύ 1.900 ίππων. Όσο για το 0-100 km/h αυτό πετυχαίνεται σε μόλις 1,65 sec με την τελική να φτάνει τα 408 km/h. Λίγα, θα μπορούσε να πει κανείς, για ένα virtual αγωνιστικό…