Η Jaguar θέλει ένα ακόμη SUV


Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί επιθυμούν ένα νέο μεγάλο SUV που θα αντιμετωπίσει την BMW X7 και την Mercedes GLS.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/7/2019

Όπως και σε άλλες premium μάρκες, έτσι και στην Jaguar παρατηρούν τις πωλήσεις των παραδοσιακών σεντάν να μειώνονται συνεχώς. Αντίθετα, οι πωλήσεις των SUV έχουν εκτιναχθεί στα ύψη με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της F-Pace που πλέον έχει ξεπεράσει τις 380.000 πωλήσεις στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τιμή μεγαλύτερη από τις XE και XF μαζί.

Επόμενο είναι να δημιουργούνται αυτόματα σκέψεις για ένα ακόμη μεγαλύτερο SUV που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας και που θα ονομάζεται J-Pace, στο πλαίσιο της ονοματολογίας της εταιρίας. Μία J-Pace θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην επόμενη διετία και να βασίζεται στην πλατφόρμα MLA, που μπορεί να υποδεχτεί τόσο συμβατικά συστήματα κίνησης όσο και plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά.

Ξέχωρα πάντως από την J-Pace η Jaguar εξετάζει το ενδεχόμενο και για την παραγωγή ενός entry level SUV με πιθανή ονομασία π.χ. Β-Pace. Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να φέρει ακόμη μεγαλύτερα έσοδα για την Jaguar και να τοποθετείται κάτω από την E-Pace με άμεσους αντίπαλους από την Mercedes GLB έως και την BMW X2.