Η Jeep εξελίσσει και plug-in υβριδικό Wrangler


Το πιο κλασικό των Jeep θα είναι από του χρόνου διαθέσιμο και σε μια plug-in υβριδική έκδοση και με τις ίδιες off road δυνατότητες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/3/2019

Οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων αναγκάζουν όλους τους κατασκευαστές, μεταξύ αυτών και τη Jeep, να παρουσιάζουν όλο και περισσότερες plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων τους.

Έτσι η αμερικάνικη εταιρεία του ομίλου FCA παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης της PHEV εκδόσεις των Renegade και Compass, αλλά δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτές. Ήδη δοκιμάζει εντατικά την αντίστοιχη έκδοση του πιο παραδοσιακού της μοντέλου, του Wrangler, η οποία θα παρουσιαστεί σε κάποια διεθνή έκθεση πριν από το τέλους του έτους ώστε να πωλείται από του χρόνου.

Φυσικά το plug-in υβριδικό σύστημα του Wrangler δεν θα δημιουργηθεί γύρω από τον τετρακύλινδρο των 1.300 κυβικών όπως αυτά των μικρότερων μοντέλων της μάρκας.

Κινητήρας θα είναι και εδώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κλασικός V6 των 3.600 κυβικών, ενώ το ηλεκτρικό τμήμα του συστήματος πρόωσης θα είναι καλά προστατευμένο, καθώς θα βρίσκεται κάπου μεταξύ της εξάτμισης και του άξονα της μετάδοσης.

Ο στόχος της Jeep είναι να κατασκευάζει η ίδια κάποια εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος πρόωσης, ενώ οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει δεν απεικονίζουν κάποιες αισθητικές διαφορές.

Βέβαια όλες είναι του τετράθυρου Wrangler οπότε είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει και υβριδική έκδοση του δίθυρου, μιας και σε αυτό ο χώρος είναι πιο περιορισμένος. Αντίθετα θα μπορούσε να υπάρχει του pickup Gladiator που βασίζεται στο τετράθυρο Wrangler.