H Jeep ετοιμάζει και ηλεκτρικό Wrangler!


H αμερικανική εταιρία αναμένεται να μπει ακόμη πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση βάζοντας στο παιχνίδι ακόμη και το Wrangler!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/2/2021

Μέχρι τώρα έχουμε δει τις plug-in εκδόσεις των Renegade και Compass που προσφέρονται και στην ελληνική αγορά με ισχύ στα 190 ή στα 240 άλογα και έχοντας πάντα ως βάση τον turbo 1.300άρη. Μέσα στο χρόνο θα δούμε και το νέο Grand Cherokee που θα έχει και αυτό PHEV έκδοση με δίλιτρο turbo μοτέρ και ισχύ στους 380 ίππους.

Αυτή είναι η ισχύς στην plug-in υβριδική έκδοση του Wrangler που συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και πραγματική τετρακίνηση. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Jeep προφανώς θέλουν να πάνε ένα βήμα ακόμη πιο μακριά και για αυτό στο τέλος του μήνα θα παρουσιάσουν μια πρωτότυπη εκδοχή του Wrangler που θα είναι μηδενικών ρύπων.

Ήδη η Jeep έδωσε στην δημοσιότητα κάποιες πρώτες teaser εικόνες όπου στην μια φαίνεται η κλειστά μάσκα με τις χαρακτηριστικές γρίλιες μέσα στο σκοτάδι και με το αυτοκίνητο πάνω στα βράχια. Στην άλλη εικόνα φαίνεται η διάταξη του ηλεκτρικού κυκλώματος με τις δύο μπαταρίες με ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά και στο κέντρο ένα ογκώδες transfer-case για την τετρακίνηση.

Τώρα, αν ληφθεί υπόψη πως το υβριδικό Wrangler 4xe είχε παρουσιαστεί ως concept πέρυσι τον Ιανουάριο και πως τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε η έκδοση παραγωγής, τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως το πλήρως ηλεκτρικό Wrangler θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2021. Ενδιαφέρον.