Η Jeep ετοιμάζει το δικό της Suzuki Jimny


H Jeep επεκτείνει την γκάμα των προσιτών SUV δημιουργώντας με τη συμβολή του ομίλου FCA το αντίπαλο δέος του Suzuki Jimny.

  • 11/1/2020

Την παρουσία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο πρόκειται να ενισχύσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Jeep δίνοντας το πράσινο φως για την παραγωγή ενός μικρού και ακόμα πιο προσιτού SUV το οποίο και θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της.

Το μήκος του νέου μοντέλου της Jeep δεν θα υπερβαίνει τα τέσσερα μέτρα γεγονός που θα το φέρει αντιμέτωπο με προτάσεις όπως το Suzuki Jimny, διαθέτοντας εκτός των άλλων και τις αντίστοιχες εκτός δρόμου ικανότητες.

Στην εξέλιξη του αυτοκινήτου θα συμμετάσχουν και οι μετρ των αυτοκινήτων πόλης Ιταλοί, οι οποίοι δεν θα προσφέρουν μόνο  την τεχνογνωσία τους αλλά και αρκετά από τα μηχανικά μέρη.

Άλλωστε το μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο της Jeep πρόκειται να σταδιοδρομήσει και σε άλλα σημεία του πλανήτη, όπως η Ινδία και οφείλει να διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία ως προς τις προδιαγραφές του ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες τις εκάστοτε αγορά.

Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, το θέλουν να παίρνει σαφείς σχεδιαστικές αποστάσεις από το μέχρι σήμερα γνωστό Jeep Renegade, διαθέτοντας στα πρότυπα του μεγαλύτερου Wrangler δύο τύπου αμαξώματος με δύο και τέσσερις πόρτες.

Επιστρέφοντας στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, η παρουσία τετρακίνησης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές εκδόσεις του αυτοκινήτου, όπως άλλωστε και τα mild hybrid σύνολα που θα έχουν αφετηρία τους μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης του ομίλου PSA-FCA. 

Η πρώτη εμφάνιση του «μικρού» Jeep αναμένεται να πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη χρονιά, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα αν η παραγωγή του θα φιλοξενηθεί από κάποιο εργοστάσιο της Ιταλίας ή αν θα επιλεγεί μια διαφορετική τοποθεσία που θα εξυπηρετεί τη διάθεση του αυτοκινήτου σε αγορές της Ασίας.