Η Jeep λέει ότι ένα ηλεκτρικό Wrangler θα ήταν καλύτερο εκτός δρόμου


Καθώς όλα στην αυτοκίνηση περιστρέφονται γύρω από την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης,, αργά ή γρήγορα ήταν αναμενόμενο να έρθει στην επιφάνεια και η ανάγκη για ένα ηλεκτρικό Wrangler

  • 23/5/2020

Αν και στο μυαλό μας συνδέουμε την ηλεκτροκίνηση με κάτι από το μέλλον, φαίνεται ότι οι άνθρωποι της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας την βλέπουν να συνδέεται και με το παρελθόν. Και δη με αυτοκίνητα εμβληματικά και με μεγάλη ιστορία όπως το Jeep Wrangler.

H εταιρία έχει ήδη αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα σ' αυτή τη νέα εποχή, θέλοντας να έχει εξηλεκτρίσει σε κάποια μορφή όλα της τα μοντέλα μέχρι το 2021. Σε ότι αφορά το Wrangler είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σχετικά άμεσα μία plug in υβριδική έκδοση μέσα στην χρονιά.

Υπάρχει όμως χώρος για ένα αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler; Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα caradvice.com οι άνθρωποι της εταιρίας το σκέφτονται σοβαρά. 

Σύμφωνα με τον Mark Allen, τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Jeep, είναι απλά θέμα χρόνου για να γίνει και αυτό το βήμα. Και μάλιστα ο ίδιος πιστεύει ότι ένα ηλεκτρικό Wrangler θα είναι ένα πολύ καλύτερο Wrangler.

Τίποτα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αλλά όπως φαίνεται η Jeep το μελετά σοβαρά. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ικανό εκτός δρόμου και να κάνει πράγματα που το σημερινό δεν μπορεί να κάνει.

Και αυτό γιατί,, όπως υποστηρίζει ο Allen, με την ηλεκτροκίνηση έχεις την ικανότητα να ελέγχεις την ισχύ που πηγαίνει σε κάθε έναν τροχό ανεξάρτητα. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα καθώς το αυτοκίνητο θα αποκτήσει ιδιαίτερα υψηλες και μοναδικές ικανότητες σε δύσκολα περάσματα.

Με βάση όλα αυτά, ο Allen αλλά και η Jeep δεν πιστεύει ότι ένα ηλεκτρικό Wrangler θα ξενίσει τους φανατικούς φίλους του μοντέλου, αλλά, αντίθετα, θα τους δέσει πιο πολύ μαζί του, ενώ θα φέρει και ένα νέο κοινό στην εταιρία.