Η Jeep παρουσιάζει στο Chicago την ειδική έκδοση Mojave του Gladiator


Την έκθεση Chicago Auto Show επέλεξε η Jeep για να παρουσιάσει την ειδική έκδοση Mojave του pick up της Gladiator.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/2/2020

Όπως συνηθίζει η αμερικανική εταιρεία στις ειδικές εκδόσεις έτσι και η Mojave -που θα είναι διαθέσιμη και για το Wrangler- περιλαμβάνει πολλά εξτρά που αυξάνουν και άλλο τις ήδη πολύ καλές δυνατότητες κίνησης του Gladiator πέρα από την άσφαλτο. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δόθηκε έμφαση στην κίνησή του στην έρημο με τις ιδιαιτερότητές της. Έτσι η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά μια in (2,54 cm) φτάνοντας συνολικά σχεδόν τα 30 cm.

Παράλληλα υπάρχουν και ειδικά αμορτισέρ της Fox με εξωτερικά ρεζερβουάρ, ενώ μπροστά υπάρχουν και υδραυλικά στοπ που προσφέρουν μια πρόσθετη απόσβεση όταν η ανάρτηση έχει τερματίσει. Για επιπλέον σταθερότητα τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 1,27 cm (μισή in), ενώ το πλαίσιο έχει ενισχυθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα πιο heavy duty άξονες.

Ο κινητήρας είναι ο V6 των 3,6 lt, που αποδίδει 290 PS και 353 Nm που συνδυάζεται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο με οχτώ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τετρακίνηση, κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων και μπλοκέ πίσω διαφορικό. Οπτικά το Jeep Gladiator Mojave ξεχωρίζει από την εισαγωγή αέρα στο καπό και τα ειδικά μαρσπιέ, ενώ έχει και μια πιο ενισχυμένη ποδιά μπροστά.