Η JLR εξελίσσει ένα να επαναστατικό τρισδιάστατο head-up display


Προκειμένου να παράσχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στον οδηγό, η Jaguar Land Rover έχει εξελίξει ένα πρωτοποριακό σύστημα που μπορεί να παράγει 3D εικόνες!

  • 21/8/2019

Σύμφωνα με τη JLR  η νέα τεχνολογία μπορεί να προβάλει 3D προειδοποιήσεις, όπως αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, τις κατευθύνσεις από το σύστημα πλοήγησης, αλλά και χρήσιμες επισημάνσεις για τις επερχόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το σύστημα αυτό ενσωματώνει τεχνολογίες επαυξημένης ρεαλιστικότητας και στερεοσκοπική τρισδιάστατη απεικόνιση παρόμοια με την τεχνολογία AR που πρωτοπαρουσιάστηκε στο σύστημα MBUX της νέας Mercedes-Benz A-Class, με τη διαφορά προβάλλει τις εικόνες στο παρμπρίζ και όχι στη ψηφιακή οθόνη του πίνακα των οργάνων.

Μάλιστα, η Jaguar Land Rover υποστηρίζει πώς η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες 3D!

Το όλο project αναπτύσσεται με το Κέντρο Προηγμένης Φωνητικής και Ηλεκτρονικής (CAPE) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και έχει στόχο να επιτύχει μια πιο άμεση μορφή επικοινωνίας με τον οδηγό και θα βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασής του.

"Αυτή η κοινοπραξία παίρνει μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες και μας βοηθά να αναπτύξουμε εφαρμογές κατάλληλες για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας", δήλωσε ο Valerian Meijering, ο αρμόδιος ερευνητής για την Jaguar Land Rover. "Όχι μόνο παρέχει μια πολύ πλουσιότερη εμπειρία για τους πελάτες, αλλά αποτελεί επίσης μέρος του πλάνου μας Destination Zero, βοηθώντας να προχωρήσουμε προς ένα ασφαλέστερο, πιο διαισθητικό και πιο έξυπνο μέλλον».

Πάντως, όλη αυτή η πληθώρα τεχνολογιών που ενσωματώνουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα ενισχύει τις ανησυχίες όλων εκείνων που υποστηρίζουν πώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποσπούν περισσότερο την προσοχή του οδηγού.