H Karma παρουσίασε τα Revero GT, Pininfarina GT Coupe και SC1 Vision Concept


Η Karma παρουσίασε τρία διαφορετικά αυτοκίνητα στη Σαγκάη, με το Revero GT να είναι διαθέσιμο από το 2020 στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2019

H κινεζικών συμφερόντων Karma παρουσίασε στη Σαγκάη τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, με πρώτο και καλύτερο το ανανεωμένο Revero GT, που αρχικά ήταν γνωστό ως Fisker Karma. To Revero GT λοιπόν έχει πλέον ανανεωμένη εμφάνιση και ένα νέο, «παγκόσμιας κλάσης» σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, που χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο TwinPower της BMW, την έκδοσή του που υπάρχει και στην i8, ως range extender.

H συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 535 PS, ενώ η μπαταρία του συστήματος είναι 28 kWh, που σύμφωνα με την Karma εξασφαλίζει καθαρή ηλεκτρική κίνηση για 128 km. Πάλι κατά την εταιρεία το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 sec.

Το Revero GT θα παρουσιαστεί του χρόνου στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ το 2021 θα ακολουθήσει η Κίνα. Επίσης αν υπάρχει ζήτηση θα κατασκευαστεί και το νέο GT Coupe που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την  Pininfarina -αν είναι θα κατασκευάζεται και από αυτήν. Στην ουσία πρόκειται για την τελευταία έκδοση του Revero GT με άλλο αμάξωμα.

Το Karma SC1 Vision Concept με τη σειρά του είναι ένα ηλεκτρικό roadster που δίνει μια πρώτη εικόνα όσο του ηλεκτρικού μέλλοντος της Karma αλλά και το μέλλον των συστημάτων infotainment όπως το φαντάζεται η μάρκα. Χαρακτηριστικές είναι και οι πόρτες του που ανοίγουν προς τα πάνω.