H Kia ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα


H κορεατική εταιρία επιβεβαιώνει τον ερχομό νέων EV δίνοντας στην δημοσιότητα teaser εικόνες.

  • 15/1/2021

Λίγο μετά τις πρώτες σκοτεινές εικόνες που δημοσίευσε η Hyundai για το Ioniq 5 έρχεται και η «αδερφή» Kia να δώσει ένα σχετικό teaser για το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο. Η Kia διαθέτει ήδη τα e-Niro και e-Soul, αλλά το νέο EV θα ανήκει σε μια εντελώς νέα γενιά αφού θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Μαζί με το ηλεκτρικό που θα έχει κοινό χαρακτήρα με το Ioniq 5 h Kia παρουσίασε δίπλα του και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε στα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, τα πλάνα των Κορεατών συμπεριλαμβάνουν επτά ηλεκτρικά που θα λανσαριστούν μέχρι το 2027 και όλα τους θα έχουν ως βάση την πλατφόρμα E-GMP.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πρώτο θα το δούμε μέχρι την άνοιξη και θα ονομάζεται CV. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά λογικά θα έχει έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες με την αυτονομία να ξεπερνά στην κορυφαία έκδοση τα 500 km.

Κάτι σημαντικό για τους επαγγελματίες και τους εταιρικούς στόλους είναι πως θα υπάρξουν και ηλεκτρικά μοντέλα με αμάξωμα και την πρακτικότητα ενός βαν. Μέσα στην δεκαετία η Kia θα έχει λανσάρει το λιγότερο πέντε πολύ-χρηστικά μοντέλα που θα μπαίνουν στην πρίζα για επαγγελματική χρήση.

Πρόσφατα η Kia ανακοίνωσε το νέο της λογότυπο καθώς κα το νέο της σλόγκαν σηματοδοτώντας την αρχή της μετάβασης και του μετασχηματισμού στην εποχή της ηλεκτροκινητικότητας.