Η Kia ετοιμάζει νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις


Η κορεατική εταιρία έχει θέσει ως στόχο την ενσωμάτων ηλεκτροϋβριδικών εκδόσεων ώστε να μειώσει περαιτέρω τον μέσο όρο CO2 της γκάμας της.

  • 16/10/2018

Ήδη η Kia διαθέτει υβριδικές εκδόσεις για το Niro καθώς την πιο πρόσφατη ηλεκτρική. To Sportage θα αποκτήσει μια mild hybrid πετρελαιοκίνητη έκδοση στα 48V, ενώ παράλληλα η έκδοση αυτή θα περάσει και σε άλλα μοντέλα της μάρκας. Ταυτόχρονα το Ceed θα υποδεχθεί από του χρόνου την ίδια plug-in υβριδική διάταξη από το Niro PHEV που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα των 140 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα 59 kW. Για συγκεκριμένη απόσταση (κάπου στα 40 km) η μπαταρία των 8,4 kWh θα προσφέρει κίνηση μηδενικών ρύπων.

Αυτή η PHEV έκδοση θα περάσει πρώτα στην έκδοση αμαξώματος Ceed Sportswagon και κατόπιν στις υπόλοιπες, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη του σε βρετανικό περιοδικό ο Artur Martins, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας στην Ευρώπη. Στη συνέχεια τόσο το Sportage όσο και το Sorento θα αποκτήσουν μία ίδια PHEV έκδοση στο πλαίσιο της σταδιακής υβριδοποίησης της γκάμας. Αξιοσημείωτο είναι πως τον επόμενο μήνα η Kia θα παρουσιάσει στο Los Angeles το ολοκαίνουργιο και πλήρως ηλεκτρικό Soul EV με αυτονομία πάνω από 400 km.