H Kia παρουσίασε το ανανεωμένο Stinger ευρωπαϊκών προδιαγραφών


Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε την διάθεση της facelift εκδοχής του Stinger με αναβαθμισμένο εσωτερικό, νέα χρώματα και V6 μοτέρ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KIA
  • 24/9/2020

To Stinger είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό μοντέλο που έχει λανσάρει ποτέ η Kia και δικαιολογημένα διεκδικεί μια θέση στα sports saloon. Έστω και αν η εμπορική του πορεία στην Ευρώπη δεν είναι ανάλογα πετυχημένη όπως σε άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα στην βορειοαμερικανική.

Στην τελευταία το ανανεωμένο Stinger κυκλοφορεί ήδη και πρόσφατα οι Κορεάτες ανακοίνωσαν και την ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκδοχή. Πλέον, το Stinger θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κορυφαίο κινητήρα V6 των 3,3 lt μιας και η ζήτηση ήταν συντριπτικά μεγαλύτερη για αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση.

Έτσι, τόσο η δίλιτρη turbo όσο και η diesel των 2,2 lt καταργούνται και το Stinger θα προσφέρεται αποκλειστικά με τον τρίλιτρο V6 που αποδίδει 370 PS στις 6.000 rpm και 510 Nm στις 1.300-4.500 rpm. Όσο για το 0-100 km/h το τετρακίνητο Stinger είναι βελτιωμένο κατά 0,6 sec με συνολικό χρόνο στα 4,9 sec. Tην μετάδοση στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει ένα αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση στο εσωτερικό όπου υπάρχει νέα touch-screen με διαγώνιο 10,25’’, νέο σύστημα πολυμέσων, διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και μεταξύ άλλων μεγαλύτερη οθόνη 7,0’’ στον πίνακα οργάνων. Εξωτερικά το facelift εντοπίζεται στα σημεία, όπως στην μάσκα, στους επανασχεδιασμένους προβολείς και τους προφυλακτήρες.