Η Koenigsegg διαμαρτύρεται για τη δημοπράτηση ενός One:1


Τα 1,8 με 2,3 εκατομμύρια δολάρια απέχουν πολύ κατά τη Σουηδική εταιρεία από την πραγματική τιμή του One:1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/7/2019

Το Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί στην Ελβετία από τον οίκο Bonhams η συλλογή super & hyper cars του Teodoro Nguema Obiang Mangue. Όπου ο Teodoro Nguema Obiang Mangue είναι ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας, γιός του προέδρου της χώρας, πιθανός διάδοχος του τελευταίου και ένας από τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς αυτής της γης.

Και λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων, μιας και στη συλλογή του που κατασχέθηκε ως προϊόν εγκληματικών πράξεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια Lamborghini Veneno Roadster, μια McLaren P1, μια Aston Martin One 77, μια Bugatti Veyron και ένα -από τα συνολικά έξι που έχουν παραδοθεί σε πελάτες- Koenigsegg One:1.

Το One:1 έχει μόλις 500 χιλιόμετρα στο κοντέρ και η τιμή πώλησής του που προβλέπει ο οίκος Bonhams κυμαίνεται από 1,8 έως 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Ποσά που έχουν προκαλέσει την οργή της Koenigsegg, η οποία θεωρεί πως είναι πολύ κάτω από την πραγματική αξία του αυτοκινήτου.

Μάλιστα οι Σουηδοί κατηγορούν την Bonhams για παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για τα στοιχεία που τους παρουσίασαν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η τρέχουσα τιμή πώλησης. Κι αυτό γιατί προχώρησαν σε μια διόρθωση της προβλεπόμενης τιμής πώλησης, η οποία όμως ήταν μικρή.

Επίσης αναφέρουν πως η Bonhams τους πρότεινε αρχικά να αγοράσουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο αλλά στη συνέχεια απέρριψε την οικονομική τους πρόταση παρόλο που όπως λέμε ήταν «σημαντικά πιο υψηλή από την εκτιμώμενη».