Η Koenigsegg σχεδιάζει ένα πιο προσιτό υβριδικό hypercar


Η πρόσφατη συνεργασία με την NEVS δίνει νέες προοπτικές στην Koenigesegg ποπυ σκέφτεται την επέκταση της γκάμας της και της παραγωγής της.

  • 7/2/2019

Η πρόσφατη συνεργασία της Koenigsegg με την NEVS, την κινεζικής ιδιοκτησίας σουηδική εταιρεία που αποτελεί τη φυσική συνέχεια των Saab, ανοίγει νέους δρόμους για τα σουηδικά hypercars. Το πρώτο μέλημα της εταιρείας του Christian von Koenigsegg θα είναι να αυξήσει την παραγωγή από τα 20 αυτοκίνητα ετησίως που είναι σήμερα σε μερικές εκατοντάδες. Και φυσικά να μειώσει το χρόνο αναμονής που φτάνει κάποια… χρόνια.

Το δεύτερο θα γίνει εφικτό με τη χρήση και των εγκαταστάσεων της NEVD ενώ το δεύτερο με την προσθήκη στη γκάμα ενός πιο φτηνού hypercar. Πιο φτηνού με τα νυν δεδομένα της Koenigsegg, μιας και η τιμή του θα είναι της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ένας επιπλέον στόχος που θέτει ο von Koenigsegg είναι το καινούργιο μοντέλο να είναι «ουδέτερο σε ότι αφορά τις εκπομπές CO2».

Για να επιτευχθεί αυτό ο κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους που έχει εξελίξει η σουηδική εταιρεία θα συνδυαστεί με ένα ηλεκτροκινητήρα. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα υβριδικό υπεραυτοκίνητο, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ο ιδιοκτήτης της Koenigsegg ο κινητήρας χωρίς εκκεντροφόρους μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τους -30 βαθμούς Κελσίου καταναλώνοντας καθαρή αλκοόλη. Επίσης μπορεί να καταναλώνει χωρίς καμία μηχανική μεταβολή βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και όπως προαναφέραμε και αλκοόλη.