Η κοινή εταιρεία των PSA και FCA θα λέγεται Stellantis


ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FCA
  • 16/7/2020

Όταν ενώνονται δύο πολύ μεγάλες εταιρείες σαν τον όμιλο της PSA και σαν τον όμιλο της FCA η λογική λέει πως η κοινή εταιρεία θα έχει ένα όνομα που είτε θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος είτε θα παραπέμπει με κάποιον τρόπο στο παρελθόν και την πλούσια ιστορία και των δύο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν ίσχυσε τίποτα από τα παραπάνω, μιας και η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Stellantis, επωνυμία η οποία προέρχεται από το λατινικό ρήμα stello που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «λάμπω με τα αστέρια».

Οι δύο εταιρείες πάντως δεν αιτιολόγησαν εκτενώς την επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος, ενώ αναφέρθηκε πως «η προέλευση του ονόματος από τα λατινικά αποτελεί φόρο τιμής στο παρελθόν και των δύο εταιρειών ενώ η αστρονομία με την οποία σχετίζεται συμβολίζει το πραγματικό πνεύμα ανανέωσης και την ενέργεια που υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιλογή του μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη και των δύο πλευρών καθώς και στελέχη της γαλλικής εταιρείας διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων Publicis. Το επόμενο βήμα είναι η σχεδίαση ενός σήματος, το οποίο πάντως δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του σε κάποιο αυτοκίνητο.

Η Stellantis θα έχει συνολικά 13 μάρκες και με ετήσια παραγωγή ύψους περίπου 8,7 εκατομμυρίων οχημάτων θα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.