H κόντρα των 2.750 ίππων: SSC Tuatara εναντίον Bugatti Veyron (Video)


To SSC Tuatara αρχίζει να βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο κάνοντας μερικές σπέσιαλ εμφανίσεις όπως αυτή η κόντρα με μία Bugatti Veyron

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/9/2020

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό το SSC Tuatara κάνει την εμφάνισή του σε κοινή θέα, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον έχουν λυθεί και τα τελευταία θέματα ώστε να κλείσει το σίριαλ μιας ολόκληρης δεκαετίας που έχει περάσει από τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα hypercar της Shelby Super Cars με κλασικές όμως λύσεις. H κινητήρια μονάδα είναι ένας V8 twin turbo των 5,9 λίτρων που με καύσιμο E85 θα φθάνει τα 1.750 άλογα ή τα 1.350 άλογα με βενζίνη 91 οκτανίων.

Θα κατασκευαστούν -όταν και αν αρχίσει η παραγωγή του- μόλις 100 μονάδες και θα κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είναι πάρα πολλά λεφτά για τα δεδομένα των ΗΠΑ. 

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε την Tuatara απέναντι σε μία Veyron. Βέβαια η κόντρα δεν είναι και τόσο δίκαιη, μιας και η Veyron είναι μόλις 1.000 ίππων, και έτσι όπως φαίνεται και στην ευθεία, η Tuatara την "καθαρίζει" πολύ εύκολα. 

Προφανώς εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ένας άλλος αντίπαλος, μία Chiron για παράδειγμα ώστε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες του Tuatara. Πάντως και μόνο το ότι κινείται και κάνει αυτόν τον απίστευτο ήχο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Οι άνθρωποι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι φθάνει από τα 100 στα 200 km/h σε μόλις 2,5 χιλιόμετρα και αγγίζει τα 400 km/h σε μισό μίλι! Προφανώς και παρά την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, δείχνει να είναι ικανό να πάρει το ρεκόρ των 304  μιλίων την ώρα (489 km/h) από την Bugatti. Χωρίς να χρειαστεί πλέον άλλη μια δεκαετία εξέλιξης.