Η κορυφαία σπορ Aston Martin δεν θα λέγεται Vanquish


Η Aston Martin συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την ανανέωση της γκάμας της. Που περιλαμβάνει και τη διάδοχο του κορυφαίου της μοντέλου της Vanquish, η οποία όμως δεν θα λέγεται έτσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/4/2018

Για τη νέα πιο σπορ Aston Martin -η Valkyrie είναι άλλη υπόθεση- θα επανέλθει στο προσκήνιο μια παραδοσιακή ονομασία, καθώς θα ονομάζεται DBS Superleggera. Η χρήση του τελευταίου συνθετικού είναι ένα φόρος τιμής στην ιταλική καροσσερία, που φημιζόταν για τις ελαφριές κατασκευές της και είναι υπεύθυνη για τη σχεδίαση των DB4, DB5 και DB6.

Φυσικά το Superleggera είναι και μια ένδειξη για την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι μηχανικοί της Aston Martin προκειμένου να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος του νέου τους σπορ μοντέλου. Το οποίο θα βασίζεται στο πλαίσιο της DB11, αλλά θα δείχνει πολύ πιο δυναμικό. Χάρη στη διαφοροποιημένη μάσκα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, τη μικρότερη απόσταση από το έδαφος και τις ακόμα πιο μεγάλες ζάντες σε σχέση με αυτές των 20 in της DB11.

Παράλληλα θα διαθέτει τόσο αναβαθμισμένη ανάρτηση όσο και φρένα με δίσκους από ανθρακονήματα και εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά. Ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός V12 των 5,2 lt της μάρκας, ο οποίος θα ανέβει πάνω από τα 608 PS που αποδίδει σήμερα, ενώ ίσως χρησιμοποιηθεί και το υβριδικό σύστημα της Valkyrie.

Η νέα Aston Martin DBS Superleggera θα παρουσιαστεί επίσημα τους επόμενους μήνες, ενώ ένα χρόνο μετά αναμένεται και η ανοιχτή της έκδοση. Όσο για την τιμή της υπολογίζεται πως στην κεντρική Ευρώπη θα ξεκινά από τις 280.000€.