H Lamborghini ετοιμάζει σκληροπυρηνική εκδοχή της Urus


Αν η ιταλική εταιρεία θέλει η Urus να είναι και πάλι το πιο δυνατό SUV θα πρέπει να παρουσιάσει μια αναβαθμισμένη έκδοσή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: DIGITAL TRENDS
  • 20/5/2019

Όταν παρουσιάστηκε η Urus και δεν έχει περάσει και πολύς καιρός ήταν με διαφορά το πιο ισχυρό και γρήγορο πολυτελές SUV και αυτό με τον ξεκάθαρα πιο σπορ χαρακτήρα. Όμως μέσα σε αυτό το (μικρό) χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τόσο η Bentayga Speed όσο και η Cayenne Turbo S E-Hybrid, με την τελευταία να έχει φτάσει τους 687 PS.

Ενδιαφέρον είναι πως και τα δύο SUV που επιβουλεύονται τη θέση της Urus ανήκουν, όπως και η Lamborghini, σε εταιρείες του ομίλου Volkswagen και βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο. Το οποίο αποδεδειγμένα πλέον αντέχει περισσότερα PS από τα 650 της Urus.

Έτσι λοιπόν μια ακόμα πιο ισχυρή και γρήγορη εκδοχή της, η οποία σύμφωνα με την ονοματολογία της Lamborghini θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται Performante, είναι εφικτή. Και αναμενόμενη. Σύμφωνα με τα Digital Trends μάλιστα θα μπορούσε να μοιάζει με το πρωτότυπο ST-X που ήταν μια πρώτη προσέγγιση μιας αγωνιστικής Urus για πρωτάθλημα ενιαίου.

Σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση της Urus θα μπορούσε να έχει ενισχύσεις σε καίρια σημεία του πλαισίου προκειμένου να αυξηθεί η ακαμψία του, ενδεχόμενα κλωβό ασφαλείας για όσους θέλουν να τρέξουν σε πίστες, διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και φυσικά μικρότερο βάρος με χρήση στοιχείων από ανθρακονήματα.