H Lamborghini Huracan Sterrato Concept δεν είναι μόνο για άσφαλτο


Το πρωτότυπο Sterrato θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί και ως ο μικρός αδελφός του SUV της μάρκας, τoυ Urus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/6/2019

Με ένα super car του βεληνεκούς μιας Lamborghini ή μια Ferrari δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να αφήσεις την άσφαλτο. Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτα και μπορούν να πάθουν σημαντικές ζημιές.

Παρόλα αυτό η Lamborghini, έχοντας και την εμπειρία της Urus, παρουσίασε ένα πρωτότυπο της Huracan που το ονομάζει Sterrato, βρώμικο στα ιταλικά, που έχει κάποια στοιχεία off road. Όπως τονισμένα πλαστικά προστατευτικά για τα φτερά αλλά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 47 χιλιοστά.

Η αύξηση αυτή είχε σα συνέπεια να μεγαλώσει η γωνία προσέγγισης κατά μοίρα και η αναχώρησης κατά 6,5. Παράλληλα οι μηχανικοί της εταιρείας αύξησαν τα μετατρόχια κατά 30 χιλιοστά και χρησιμοποίησαν ζάντες 20 ιντσών σε συνδυασμό με λάστιχα με πιο ψηλά πλαϊνά.

Την off road εικόνα ολοκληρώνουν οι πρόσθετοι παραλληλόγραμμοι προβολείς καθώς και οι προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω από αλουμίνιο. Αλουμίνιο έχει χρησιμοποιηθεί και στο δάπεδο του εσωτερικού, ενώ τα καθίσματα είναι από ανθρακόνημα.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V10 των 5.200 cc ο οποίος αποδίδει 640 PS, όσα δηλαδή και στην Evo, ενώ φυσικά το παρόν δίνουν τόσο η τετρακίνηση όσο και η τετραδιεύθυνση. Όσο για τα ηλεκτρονικά έχουν άλλες ρυθμίσεις.