Η Lamborghini σκέπτεται να μπει στη νέα hypercar κατηγορία


Η νέα hypercar κατηγορία θα αντικαταστήσει την κλασική LMP1 με τα πρωτότυπα στο πρωτάθλημα αντοχής WEC.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/8/2019

Το οποίο περιλαμβάνει τον πασίγνωστο 24ώρα αγώνα του Le Mans που στα τελευταία χρόνια -και μετά την Audi και την Porsche που αποχώρησαν- επικρατεί η Toyota. Αυτόματα το γεγονός αυτό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ιταλών για να μπουν από το 2020 στη συγκεκριμένη κατηγορία και να ενισχύσουν το προφίλ της εταιρίας τους μιας και η αντίπαλη Ferrari πρωταγωνιστεί καιρό στην F1.

Ήδη οι Aston Martin, Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus έχουν επιβεβαίωσε την συμμετοχή τους στην κατηγορία hypercar και μένει να αποφασίσει το αφεντικό της ιταλικής φίρμας Stefano Domenicali αν θα μπει και η εταιρία του.

"Υπάρχουν συζητήσεις και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους κανονισμούς για να δούμε αν είναι ενδιαφέρον", αποκάλυψε. "Δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στο σημείο αυτό η απάντηση θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Προς το παρόν, είναι εφικτό", δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό.

To μπάτζετ για την εξέλιξη ενός νέου αγωνιστικού δεν επαρκεί αλλά η SC18 θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση. Η οποία βασίζεται σε μοντέλο παραγωγής με πάνω από 20 μονάδες σε διετή περίοδο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Επίσης ισχύει το όριο του απόβαρου στα 1.100 kg, η ισχύ στα 750 PS και τα υβριδικά με ηλεκτροκινητήρα έως 270 PS.