H Lamborghini θα αναβιώσει την Espada


H Lamborghini σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμα μοντέλο με συνολικές θέσεις για τέσσερις και πολυτελή χαρακτήρα.

  • 20/11/2018

Οι κατασκευαστές super sport μοντέλων θέλουν πάση θυσία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και βέβαια τα κέρδη τους. Για το λόγο αυτό δημιουργούν ειδικές εκδόσεις, κατά κανόνα περιορισμένης παραγωγής που αυξάνουν μεν τα κέρδη αλλά όχι και το συνολικό ύψος των πωλήσεων. Για το σκοπό αυτό προσθέτουν μοντέλα στη γκάμα τους, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Urus της Lamborghini. Η οποία αναμένεται σχεδόν να διπλασιάσει τις πωλήσεις της ιστορικής ιταλικής εταιρείας.

Όμως η παρουσία της Urus δεν επαρκεί προκειμένου οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας να φτάσουν το μαγικό για κατασκευαστές αυτού τους είδους όριο των 10.000 μονάδων σε ετήσια βάση -νούμερο που φιλοδοξεί να πετύχει και η Ferrari.

Έτσι η Lamborghini εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, όπως είπε ο επικεφαλής της Stefano Domenicali, να προσθέσει και ένα τέταρτο μοντέλο στη γκάμα της. Το οποίο θα είναι ένα Grand Tourer με 2+2 θέσεις. Στόχος είναι να συνδυάζει άνετους χώρους, πολυτελή αίσθηση και κορυφαίες επιδόσεις. Όπως δηλαδή το έκανε και πριν από 40 χρόνια η Espada, που εξακολουθεί να παραμένει το μόνο μοντέλο με αυτές τις προδιαγραφές στην ιστορία της μάρκας.

Μια σύγχρονη Espada, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το 2025 και ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι και ο κινητήρας της. Και μιας και θα μεσολαβήσουν τουλάχιστον 7 χρόνια μέχρι την παρουσίασή της το πιο πιθανό είναι οι επιλογές να είναι είτε plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης είτε πλήρως ηλεκτρικό.