Η Lamborghini της... θάλασσας!


Ο πρώτος πελάτης του πολυτελούς ταχύπλοου Tecnomar for Lamborghini 63 παρέλαβε το σκάφος του, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο κορυφαίων ιταλικών εταιρειών.

  • 28/7/2021

Όταν οι Ιταλοί ασχολούνται με το στυλ, τη σχεδίαση και την πολυτέλεια, οι υπόλοιποι απλά απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα. Όταν το τελευταίο προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών της γειτονικής χώρας, οι οποίες διακρίνονται στον τομέα τους, τότε αυτό είναι ακόμα εντυπωσιακότερο, ακριβότερο (με την έννοια της αξίας) και σπανιότερο.

Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου η Tecnomar Yachts και η Automobili Lamborghini συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του motoryacht Tecnomarfor Lamborghini 63. Η έμπνευση γι’ αυτό το ξεχωριστό πολυτελές ταχύπλοο ήταν η Sián FKP 37, το συλλεκτικό hypercar sports car της εταιρείας με έδρα τη Sant’Agata, στη Μπολόνια.

Το ξεχωριστό σκάφος διαθέτει τα χρώματα και σχεδιαστικές λεπτομέρειες που υπάρχουν στη Lamborghini. Εντάσσεται στην κατηγορία των υπερελαφρών γιωτ (δηλαδή κάτω των 24 τόνων), διαθέτει δύο V12 κινητήρες της MAN οι οποίοι αποδίδουν συνολική ισχύ 2.000 ίππων και για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα σε πολλά σημεία του, δηλαδή όπως ισχύει και στη Sián FKP 37.

Με την ευκαιρία παράδοσης του πρώτου Tecnomar for Lamborghini 63 που κατασκευάστηκε στον ιδιοκτήτη του, ο κ. Stefano Rutigliano, Διευθυντής Στρατηγικής της Automobili Lamborghini, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα βλέπουμε το DNA της Lamborghini να σαλπάρει στη θάλασσα με το ίδιο πνεύμα που χαρακτηρίζει τα super sports αυτοκίνητά μας στην άσφαλτο. Αυτό το γιωτ είναι η απόδειξη ότι οι κοινές αξίες και η τέλεια συνεργασία των δύο ομάδων μας είναι τo κλειδί για την πραγματοποίηση εξαιρετικών σχεδίων»,