Η Lamborghini Urus ξεπέρασε τις 15.000 μονάδες παραγωγής


Η Lamborghini Urus ξεπερνά κάθε προσδοκία και κατέκτησε ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

  • 21/7/2021

Γνωρίζαμε ήδη ότι είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στη γκάμα της Lamborghini και επομένως το πιο σημαντικό από εμπορική σκοπιά. Ο λόγος για το SUV της ιταλικής φίρμας την Urus, η οποία «έπιασε» το ορόσημο των 15.000 μονάδων παραγωγής σε λιγότερο από τρία χρόνια. Ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο επίτευγμα με δεδομένη την πολύ υψηλή τιμή της.

Αυτό έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ πωλήσεων για τη Lamborghini  στο πρώτο 6μηνο του έτους με συνολικά 4.852 νέες Lamborghini να παραδίδονται ανά τον κόσμο σε πελάτες. Από αυτές, οι 2.796 αντιστοιχούν στο πανάκριβο SUV της ιταλικής μάρκας, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό άνω του 35%.

Η Lamborghini Urus με αριθμό 15.000 που πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Sant’Agata προοριζόταν για την αγορά της Μ. Βρετανίας και είναι διαμορφωμένη με την τελευταία σειρά χρωμάτων και φινιρίσματος “Graphite Capsule”. Εξωτερικά κοσμείται από τη νέα απόχρωση του Grigio Keres Matt, με λεπτομέρειες Verde Scandal, ενώ το δίχρωμο εσωτερικό είναι αφιερωμένο στη νέα συλλογή του Nero Ade / Verde Scandal.

Η Lamborghini Urus μηχανικά εξοπλίζεται με έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους και ροπή 850 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα διαρκεί 3,6 δευτερόλεπτα και το 0-200 12,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα