Η Lamborghini Urus S ντριφτάρει στο ηφαιστειακό έδαφος της Αίτνας (video)


Η Urus S ταξιδεύει στην Taormina της Ιταλίας και κατακτά κάθε τερέν, προσφέροντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό με εικόνες που κόβουν την ανάσα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 13/4/2023

Το περασμένο έτος, η Lamborghini λάνσαρε τη νέα Urus Performante. Στο πλευρό της, η ιταλική φίρμα έφερε τη νέα έκδοση Urus S, προσφέροντας μία νέα «εκδοχή» στο πανίσχυρο SUV. Τώρα, η Lamborghini επισκέπτεται την περιοχή της Taormina στην Ιταλία, προσθέτοντας... στα επιτεύγματά της  την  ανάβασης του ηφαιστείου της Αίτνας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προέκυψε ιδιαίτερα φαντασμαγορικό φωτογραφικό υλικό, αφού δε βλέπει κανείς συχνά ένα πολυτελές SUV να τα «βάζει» με το άγριο τοπίο της μαγευτικής Σικελίας. Η εξόρμηση αυτή ήταν μέρος του προγράμματος Esperienza της Lamborghini, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του οχήματός τους σε νέες, συναρπαστικές τοποθεσίες.

Αυτή ήταν η τέταρτη έκδοση του Esperienza Terra, στην οποία οι ταξιδιώτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Taormina στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του ηφαιστείου της Αίτνας, ταξιδεύοντας πάνω από 160 km σε χωμάτινες και βραχώδεις επιφάνειες στις 12 μέρες της εξόρμησης.

Το φωτογραφικό υλικό είναι πλούσιο και δείχνει το «κονβόι» των δεκάδων Lamborghini Urus S να κάνουν drift στο χωμάτινο τερέν των διαδρομών με φόντο το επιβλητικό ηφαίστειο. Οι 666 ίπποι του πανίσχυρου μοντέλου αποδεικνύουν το πανίσχυρο προφίλ του SUV, σε ένα τοπίο που θα ήθελαν πολλοί οδηγοί να εξερευνήσουν.

Η Urus παραμένει το πιο επιτυχημένο μοντέλο της γκάμας της Lamborghini, με τις Urus S και Performante να εκτοξεύουν τις πωλήσεις ακόμα πιο ψηλά. Το 2022, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποίησε 9.233 πωλήσεις παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2021. Η Urus συνετέλεσε σε πάνω από το 50% αυτών, με 5.367 μονάδες.

Τα πλάνα της Lamborghini για το μέλλον της Urus θέλουν το πανίσχυρο SUV να εξηλεκτρίζεται το 2029, όμως ο άμεσος διάδοχος του τρέχοντος μοντέλου θα έχει PHEV χαρακτήρα, κι αναμένεται να καταφτάσει το 2024.

Δείτε τη Lamborghini Urus S να κατακτά το ηφαίστειο της Αίτνας: