2023 Lamborghini Urus S: Ο διάδοχος της Urus έχει επιρροές από την Performante (photos)


Η Lamborghini Urus δέχεται facelift και επιπλέον ισχύ, με την εταιρεία να δίνει έμφαση και στην εμφάνιση, αντλώντας έμπνευση από την Performante.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 29/9/2022

Η Lamborghini Urus S είναι η νέα έκδοση του SUV των Ιταλών, με αυτούς να δίνουν έμφαση στις επιδόσεις και την εμφάνιση, παίρνοντας έμπνευση από την Performante.

Η Urus S φέρει τον ίδιο κινητήρα με το προηγούμενο μοντέλο, στην αναβαθμισμένη του εκδοχή, ο οποίος προσφέρει στο Super SUV ισχύ 675 PS και 850 Nm.

Παρόλο που κρύβει στην «καρδιά» της τον ίδιο κινητήρα με την Performante, είναι βαρύτερη κατά 47 kg, γεγονός που θα την κάνει αργότερη. Η εταιρεία επιβεβαιώνει τις εικασίες, σημειώνοντας ότι η Urus S κάνει τα 0-100 σε 3,5 sec, σε αντίθεση με την Performante, η καταφέρνει κάνει το ίδιο, δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορα. Με τελική ταχύτητα τα 305 km/h και κάνοντας το σπριντ 0-200 σε 12,5 sec, η Urus S αποτελεί ένα πανίσχυρο SUV, που δικαίως βρίσκεται στην κατηγορία οχημάτων υψηλών επιδόσεων.

Με τον ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, ειδικά μετά την αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης Ferrari Purosangue, η Lamborghini δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να τροποποιήσουν το όχημά τους ακόμα περισσότερο από πριν, προσφέροντάς τους περισσότερες επιλογές, στους χρωματισμούς των τροχών, της οροφής και της εξάτμισης.

Επιπλέον, μαζί με το 2023MY, έχει προστεθεί ένα πάτωμα από ανοξείδωτο ατσάλι σε μαύρο χρώμα, καθώς και νέο ένα κάλυμμα κινητήρα κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, που φέρει ματ μαύρες εισαγωγές αέρα. Η Lamborghini έχει ντύσει το εσωτερικό της Urus S με δέρμα, το οποίο είναι διαθέσιμο σε ποικίλλες αποχρώσεις.

Η Lamborghini έχει ήδη μπει στη διαδικασία εξηλεκτρισμού όλων των μοντέλων της, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Παρ' όλ' αυτά, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για τον εξηλεκτρισμό της Urus, όμως ενδέχεται να επιστρέψει ως υβριδική.