H Lancia θα αναγεννηθεί κάτω από την ομπρέλα της Stellantis;


Το οργανόγραμμα δίνει ελπίδες, οι δυνατότητες και τα μέσα υπάρχουν και το ζήτημα είναι να ληφθεί η απόφαση

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/1/2021

Η ιστορία της Lancia τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα λυπηρή, καθώς η άλλοτε κραταιά ιταλική εταιρεία με τη μεγάλη ιστορία και τις πολλές τεχνολογικές πρωτιές, έχει μείνει στην κυριολεξία σκιά του εαυτού της. Έχοντας αποσυρθεί από όλες τις αγορές του κόσμου εκτός από την Ιταλία και έχοντας ένα και μοναδικό μοντέλο στη γκάμα της. Το Ypsilon που εξακολουθεί να πουλά καλά και ας έχει ήδη μια δεκαετία και βάλε στις πλάτες του.

Σε όλη αυτήν τη… μιζέρια υπάρχει όμως πλέον μια αχτίδα φωτός, μετά τη συγχώνευση της FCA με την PSA και τη δημιουργία της Stellantis. Η οποία έχει στόχο να την κάνει και πάλι μια premium μάρκα, ενώ στο οργανόγραμμά της την έχει τοποθετήσει μαζί με τις Alfa Romeo και DS. Επικεφαλής όλων θα είναι ο Luca Napolitano, υπεύθυνος και για τις Fiat και Abarth στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας (EMEA).

Και μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο αλλά το βέβαιο είναι πως η Stellantis έχει τις δυνατότητες και τα μέσα να αναγεννήσει τη Lancia και να τη μετατρέψει σε σημαντικό παίκτη. Με νέα και ενδιαφέροντα μοντέλα, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν την αύρα των διάσημων προγόνων τους στην εποχή των SUV και της ηλεκτροκίνησης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι μακάρι…